Ik wil heel de wereld kleuren – iets over mijzelf

Ik ben Corien Christen en op deze pagina vertel ik iets over mijn passie voor kleur- en stijladvies en waarom ik het zo'n mooi vak vind.

 

Als kind had ik een Pixi boekje, getiteld: ‘Ik wil de hele wereld kleuren’. Ik heb het altijd bewaard en in de aanloop van mijn aanmelding voor de Training Kleuradviseur bij ImageProof moest ik weer aan dat boekje denken. De wereld van het jongetje dat zo van kleur houdt, is grijs en grauw… tot hij iemand ontmoet met wie hij kan spelen. Relaties kleuren je leven op verschillende manieren en ik geniet van elke ontmoeting die ik heb tijdens het geven van een kleuradvies of een stijladvies.

 

Ieder mens is uniek. En ieder mens is mooi met de juiste kleuren en stijl. Mijn verlangen is dat mensen ontdekken hoe mooi ze zijn en hoe ze zowel zakelijk als privé het beste in zichzelf naar boven kunnen halen. Ik vind het geweldig om mensen te stimuleren, aan te moedigen om stappen te zetten die ze eerder niet konden of wilden zetten. Zodat ze optimaal tot hun recht komen en succes hebben in dat wat ze doen. Zowel het kleuradvies als het stijladvies kunnen daaraan bijdragen, dat zie ik elke keer weer.

Kleuren interesseerden mij al langer en inmiddels is alles op zijn plaats gevallen.

Zelf heb ik drie keer een kleuradvies gehad: in 2009, in 2012 en in 2016. De laatste keer, bij ImageProof, kreeg ik eindelijk een advies dat helemaal klopte. Maar al na de eerste keer, in 2009, heb ik allerlei informatie opgezocht over opleidingen tot kleuradviseur. Het leek me geweldig om ermee te gaan werken. Door allerlei oorzaken is het er toen niet van gekomen en eerlijk gezegd ben ik daar nu wel blij om. Want de methode waar ik nu mee werk, is nog meer toegespitst op de verschillende kleurtypes en hierdoor krijgt mijn klant optimaal waar voor zijn/haar geld.

Er wordt tijdens het kleuradvies namelijk met alles rekening gehouden, waardoor het totale plaatje gewoon helemaal klopt. Zo bespreken we per kleurtype bijvoorbeeld niet alleen de kleuren, maar ook de soort stof die voor dat kleurtype geschikt is - en dat zegt ook weer iets over de stijl die bij diegene past.

Maar bij het stijladvies komt nog veel meer aan bod en dat zorgt ervoor dat het stijladvies een zeer waardevolle aanvulling is op het kleuradvies. De combinatie van kleur en stijl garandeert een mooi totaalpakket waarbij alle aspecten die een rol spelen de revue passeren.

Ik heb zelf in mijn leven gemerkt dat het beide kanten op kan werken. Als je beter in je vel zit, voel je je mooier en ga je meer aandacht aan je kleding en je uiterlijk besteden. En dan zijn het kleuradvies en stijladvies een uitstekende manier om een goede basis te leggen om hiermee aan de slag te gaan. Maar het omgekeerde geldt ook: als je meer aandacht aan je kleding en je uiterlijk besteedt – dus o.a. de kleuren en kleding draagt die bij je passen – dan ga je beter in je vel zitten. Je komt beter uit de verf en dat heeft hoe dan ook een positief effect. Niet alleen voor jezelf, maar ook in je contacten met je omgeving, zowel privé als zakelijk.

 

Dus... wie weet tot ziens!


Voor meer informatie over een kleuradvies, klik hier.

Voor meer informatie over een stijladvies, klik hier.